top of page

Aktivnosti

Još jedan pilot u Mostaru

27.01.2021.

Aeroklub Mostar od danas je bogatiji za jednog pilota, a zna se da su ljudi najveća vrijednost svakog društva pa tako i našeg kluba. Ono što je zaista pohvalno je da je Žarko postao pilot u šezdesetoj godini života. Ova činjanica govori nekoliko bitnih stavri a to su: Godine su samo broj, bitan je stav, ako se nešto voli i želi onda nema prepreka, i njegov primjer može i treba biti uzor svim budućim članovima. Na kraju mogu samo čestitai kolegi Žarku i poželjeti mu puno letačkih sati. 

zara.jpg

Sastanak sa SUM

                                                                           15.01.2021.

Dana 14.01.2021.g održan je sastanak predstavika Aerokluba Mostar 1949 i Sveučilišta u Mostaru. Predstavnici Aerokluba su bili Jurica Kolobarić i Boris Džeba, ispred SUM predstavnik je bio Zdenko Klepić. Tema sastanka je ulazak Aerokluba u posjed imovine koju je dobio na korištenje od strane SUM, te produžetak ugovora o korištenju navedene imovine. 
Da bi Aeroklub ušao u posjed dodjeljene imovne potrebno je izvršiti proces primopredaje između Ministarstva odbrane i SUM. Gosp. Klepić će po ovom pitanju kontaktirati Ministarsvo odbrane odnosno pukovnika Asmira Sarajlića koji je ranije upoznat sa situacijom. 
Kako je od dana potpisivanja ugovora sa SUM do danas poteklo oko 3.5 godine a Aeroklub jos uvjek nije u posjedu dodjeljene imovine Jurica Kolobarić je predložio da se navedenom ugovoru doda Aneks u kojem bi se definiralo da ugovor počinje teći od dana ulaska Aerokluba u posjed imovine koja mu je dodjeljena na korištenje od strane SUM.

0f2a6d91c1ca216361af8ccc482ca503.jpg
bottom of page