Dobro došli na stranicu Aerokluba 1949 Mostar

  
  

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/akmostar/public_html/templates/akmostar/functions.php on line 177

REZULTAT ISTRAGE ZRAKOPLOVNE NESREĆE 

13.05.2017. u organizaciji našeg kluba odvijalo se informativno letenje na Mostarskoj zračnoj luci. Tom prilikom dogodila se zrakoplovna nesreća tj pad zrakoplova Subaru FA 200 u kojem je osim pilota bilo još 4 putnika. Svi sudionici kobnog leta su poginuli. Ovim putem još jednom izražavamo sućut obiteljima poginulih. Odmah nakon pada zrakoplova započeta je "istraga o zrakoplovnoj nesreći" koja je za cilj imala utvditi okolnosti i uzrok nesreće. S obzirom na razmijere nesreće zainteresiranost javnosti i medija je bila jao velika. O detaljima događaja za vrijeme provođenja istrage nismo željeli niti mogli govoriti.  Od ponedjeljka 19.06.2017. istraga je završena i javno objavljena te svi koji su zainteresirani za detalje iste mogu je pročitati na slijedećem linku ISTRAGA.

ISKRENA SUĆUT OBITELJIMA POGINULIH

U ime cjelokupnog članstva Aerokluba 1949 Mostar izražavam sućut obiteljima stradalih u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila 13.05.2017.g u neposrednoj blizini Zračne Luke Mostar. 

Na lice mjesta nesreće izišli su svi neophodni istražni organi, te ja započeta istraga, koja će dati odgovore na sva pitanja vezana za uzrok ove nesreće.

Do završetka istrage predstavnici Aerokluba neće davati nikakve izjave za medije, pa Vas ovim putem molim da iste od nas i ne tražite.

Za Aeroklub 1949 Mostar: Predsjednik Aerokluba: Jurica kolobarić.

DANI OTVORENIH VRATA 13-14.05.2017.

Povodom manifestacije DANI OTVORENIH VRATA  na Zračnoj Luci Mostar u organizaciji Zračne Luke, AEROKLUBA 1949 Mostar i SPORTSKO PADOBRANSKOG KLUBA SLOBODAN PAD iz Zagreba, biti će organizirani promotivni tandem skokovi iz aviona, te promotivni letovi iznad grada Mostara. Tom prilikom na Zračnoj Luci bit će na raspolaganju nekoliko sportskih aviona i 3 žirokoptera. Za najmlađe biti će organizirane zabavne igre sa zrakoplovnim temama. Ukoliko ste ljubitelj zrakoplovnih sportova ne propustite ovu jedinstvenu priliku te posjetite Zračnu luku Mostar između 10 i 18 sati. 

Za više informacija o navedenom događaju kliknite na sliku

AEROKLUB PONOVO NA JASENICI

Zrakoplobna udruga, Aeroklub 1949 Mostar 11.04.2017.g dobila je od strane Sveučilišta u Mostaru ugovor o korištenju zemljišne površine 80x1000 m i hangar cca 1500 m2 sa pripadajućim aneksima, na lokalitetu Jasenica. Ovim činom Letačka sekcija Aerokluba počinje sa punim aktivnostima, koje se trenutno odnose na uređivanje poletno sletne staze i hangara jer je sva preuzeta imovina u devastiranom stanju. Svi zainteresirani bivši i budući člnovi kluba odnosno letačke sekcije koji žele svojim radom ili na bilo koji drugi način doprinjeti razvoju kluba, molim da se jave putem kontakt forme na stranici te da ostave svoj kontakt telefon, kako bi bili uključeni u rad sekcije. Na ovoj stranici možete pratiti daljnji rad kluba, a pod rubrikom LETENJE aktivnosti letačke sekcije. 

 

MEĐUNARODNI DAN CIVILNOG ZRAKOPLOVSTVA

 

U povodu Međunarodnog dana civilnog zrakoplovstva, dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije primio je Juricu Kolobarića, predsjednika, te Damira Džebu, Borisa Džebu i Ivana Karačića, članove Aerokluba 1949 Mostar.

Tijekom razgovora, predsjednik Aerokluba Kolobarić predstavio je rad i aktivnosti Kluba, kazavši kako su pravni slijednik Aerokluba koji datira još od 1949. godine, podsjetivši kako im je temeljni cilj kvalitetniji rad i obnova letačkih i padobranskih sekcija i uvođenje novih poput: maketarstva, paraglajdinga, zmajarstva i balonarstva. Istaknuo je, također, problematiku s kojom se suočavaju, posebice u svezi s iznalaženjem prostora za registriranje letjelišta, ukazujući na mogućnosti korištenja zračne luke na području Jasenice, gdje postoji i veliki hangar za smještanje zrakoplova.

Predsjednik Herceg čestitao je predstavnicima i svim članovima Aerokluba Međunarodni dan civilnog zrakoplovstva zaželjevši im uspješan nastavak započetih aktivnosti, kazavši kako će Vlada sukladno mogućnostima poduprijeti realiziranje njihovih projekata.


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/akmostar/public_html/templates/akmostar/html/modules.php on line 36

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/akmostar/public_html/templates/akmostar/html/modules.php on line 36

Login Form

Logirati se mogu samo članovi kluba